Scheermes in stokbrood bij Nederlandse militair

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Net op tijd ontdekte de patrouillecommandant van het Nederlandse ISAF-detachement het, een scheermesje dat was meegebakken in zijn stokbrood. Het mesje is waarschijnlijk opzettelijk in het brood verstopt.

Het incident vond plaats in kamp Warehouse, waar ongeveer twee duizend Nederlandse militairen samen met Duitse militairen verblijven. In de keuken werken 25 lokale mensen verklaarde Sergeant Sprenkeling, die samen met de Duitsers verantwoordelijk is voor de keuken. Hij had al eerder gewaarschuwd niet iedereen heel de dag te kunnen controleren.

Inlichtingendiensten waarschuwen al langer voor de aanwezigheid van al-Qaeda-terroristen die zich in het gebied zouden ophouden. Er zouden tientallen zelfmoordcommando's zijn die het voorzien hebben op alle soldaten die de Afghaanse regering helpen.

De Duitse baas van Sprenkeling verklaart dat elke Afghaanse bakker zelf eerst van het eten moet proeven, volgens Sprenkeling zelf is hier echter niets van waar. Er zou amper controle plaatsvinden. De Nederlanders in het kamp klagen al langer over het eten, en grijpen naar de voedselpakketten die uit Nederland worden overgevlogen wanneer de Duitse maaltijd genaamd 'Eintopf' geserveerd wordt.