Kort verkiezingsnieuws 3



Opkomst lijkt hoger te worden

De opkomst voor de Tweede Kamerverkiezingen lijkt hoger te worden dan in mei 2002. Om 19.00 uur, twee uur voor het sluiten van de stemlokalen, had 67% van de kiesgerechtigden gestemd. Vorig jaar mei was dat nog 62%.

Veel extra leden GroenLinks

Het ledenaantal van GroenLinks is tijdens de afgelopen verkiezingscampagne fors gegroeid. De laatste weken kwamen er honderd leden per dag bij, de afgelopen twee dagen zelfs 600. Nu de partij op verlies in de peilingen staat willen veel mensen ons steunen, aldus een zegsman. GroenLinks heeft nu 20.161 leden.

Aanklacht van Lijst Ratelband.nl

LijstRatelband.nl heeft een kort geding aangespannen tegen het Commissariaat voor de Media. De groep onder aanvoering van Emile Ratelband beklaagt zich over de verdeling van media-aandacht over de politieke partijen. Ze vindt dat de kleine partijen veel te weinig aandacht hebben gehad van de pers en media. Het commissariaat zegt hier echter helemaal niet over te gaan.

Volgens Emile Ratelband zelf is het kort geding aangespannen door Hans Mauritz: "Het heeft helemaal geen zin achteraf. Ze wassen hun handen in onschuld", zegt Ratelband tegen Novum Nieuws. "Maar de pers heeft wel gefaald." Lees meer hierover op Nieuws.nl.

Veel belangstelling voor PvdA bijeenkomst

Wie zich nog niet voor de uitslagenavond van de PvdA in Amsterdam heeft aangemeld, komt er ook niet meer in. Op last van de brandweer heeft de partij van Wouter Bos een aanmeldingsstop afgekondigd.

Volgens een woordvoerder van de partij zullen 1.200 mensen de uitslagenavond in de discotheek in de Escape Venue op het Rembrandtplein in Amsterdam volgen.