Kort verkiezingsnieuws 2Opkomst gelijk aan 2002

De opkomst voor de Tweede Kamerverkiezingen is tot nu vergelijkbaar met die van de verkiezingen van mei 2002. Rond kwart voor twee had 32% van de kiezers gestemd. Vanochtend lag de opkomst nog wat lager dan in 2002.

Reclame sleep LPF in tuin

Een twintig meter lange reclamesleep van de LPF is gisteren in Zoetermeer van een vliegtuigje gevallen en in een tuin terecht gekomen.

De sleep met de tekst 'Heb Lef, Stem LPF', kwam precies in een tuin in het Zalkerbos terecht. Niemand raakte gewond en er ontstond geen schade.

Stemwijzer

Stemwijzer.nl heeft al aan 2.075.000 mensen via internet stemadviezen gegeven, een record. Op dit moment worden 20.000 adviezen per uur verstrekt. De site was gisteren moeilijk bereikbaar.

Het meeste verstrekte advies is de LPF. Deze partij wordt op de voet gevolgd door de PvdA, Leefbaar Nederland en de VVD.

Hongerend Afrika

De collectebussen die in sommige stemlokalen blijken over het algemeen een succes. Rond 10.00 uur waren alle collectebussen al gevuld met donaties voor hongerend Afrika. Dat meldde een woordvoerder van de ChristenUnie, die het initiatief nam voor deze collecte.