Ook Hogeschool wil gezichtssluier verbod

Nat het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) overweegt nu ook de Hogeschool van Amsterdam (HvA) een verbod op de gezichtssluier in te stellen. De reden is een pabo-studente die met een chador de opleiding volgt. Het hoofd studentenzaken van de HvA vindt dat de chador niet kan en wil de statuten aanpassen. In dit geval zou het meisje uiteindelijk docente worden en de HvA vindt het bizar als leerlingen in de toekomst les krijgen van iemand met een chador.

In de gemeenteraad van Amsterdam gaat het CDA nog veel verder. De christendemocraten willen morgen via een motie aan PvdA-onderwijswethouder Rob Oudkerk een algeheel verbod voor de gezichtssluier voor alle scholen afdwingen.

CDA'er Gijs Weenink zegt dat de gezichtssluier niet alleen communicatief ''lastig'' is, maar ook dat het tijd is ''om te breken met het multiculturalisme en de cultuur van het gedogen''. :

De islamitische leerlingen zeggen de gezichtssluier te dragen vanwege een voorschrift in de koran. Het gaat hier dan om gezichtssluiers in de vorm van een niqaab, chador of burka (bij de burka zijn óók de ogen van een vrouw bedekt.)