Vanavond de laatste TV-debatten

Op de laatste avond voor de verkiezingen vinden er nog twee debatten plaats op de televisie.

Het eerste begint om 18:45 uur op Nederland 3 en is het verkiezingsdebat van het Jeugdjournaal. De lijsttrekkers van de vier grootste partijen in de peilingen (PvdA, CDA, VVD, SP) debateren ten overstaan van een zaal Jeugdjournaal-kijkers over verschillende verkiezingsthema's. Volgens de aankondiging op de site van het Jeugdjournaal moeten ze dat doen zonder moeilijke woorden, anders begrijpen de jonge kijker er ''natuurlijk niets van''. Het debat duurt tot 19:35 uur. (het debat is overigens al afgelopen week opgenomen)

Laatste TV-debat om 21:00

Het laatste grote lijsttrekkersdebat wordt uitgezonden op Nederland 2 van 21.00 tot 22.30 uur. Deelnemers zijn Jan Peter Balkenende (CDA), Gerrit Zalm (VVD), Wouter Bos (PvdA), Mat Herben (LPF), Jan Marijnissen (SP) en Femke Halsema (GroenLinks).

De presentatie is in handen van Ferry Mingelen en Paul Witteman.

Freek de Jonge

Na het laatste debat op Nederland 2 kan overgeschakeld worden naar Nederland 3 waar de VPRO de verkiezingsconference De Stemming van Freek de Jonge uit zal zenden.

Freek volgt samen met zijn publiek op een groot scherm het verkiezingsdebat, om daarna aan het begin van zijn conference commentaar op het debat te kunnen leveren. De rest van zijn show gaat over het afgelopen politieke jaar.

Freek om 22:45 op NL3 over het afgelopen politieke debat en jaar.