Microsoft komt met CD-beveiliging

erikvw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft heeft een nieuwe kopieerbeveiliging voor cd's ontwikkeld. Dat liet het bedrijf zaterdag weten op de internationale muziekvakbeurs in het Franse Cannes. Het is weer een nieuw hoofdstuk in de strijd tegen piraterij.

Met de 'Windows Media Data Session Toolkit' kan muziek in verschillende lagen op een cd-schijfje worden gezet. De muziekindustrie kan met de software de laag, waarmee afspelen op een computer mogelijk wordt, zelf bewerken. Zo kan er bijvoorbeeld een beveiliging worden ingebouwd, waardoor de cd niet kan worden gekopiŽerd.

Bij de huidige beveiligingen kunnen de cd's niet in de computer worden afgespeeld. Nadeel hiervan is dat de muziek ook op veel draagbare cd-spelers en autoradio's niet kan worden beluisterd. Met de techniek van Microsoft is dat probleem volgens het bedrijf uit de wereld.

Volgens Microsoft hebben Universal Music en EMI, de twee grootste platenmaatschappijen ter wereld, al interesse in het product getoond. Het bedrijf heeft al 500 miljoen dollar geÔnvesteerd in de ontwikkeling van anti-piraterijsoftware.