Zalm opent ongekend harde aanval op PvdA

VVD-lijsttrekker Gerrit Zalm heeft zo vlak voor de verkiezingen de keiharde confrontatie met de PvdA gezocht. ZALM: BOS LIEGT, zo kopt de Telegraaf met vette letters op de voorpagina.

In het stuk noemt Zalm Wouter Bos "een leugenaar waar hij zich kapot aan ergert". Volgens Zalm vertelt Bos leugens over besparingen op de sociale zekerheid, de financiele plannen en de hypotheekrenteaftrek.

Zalm constateert ook dat Bos verzwijgt dat alle gezinnen in ons land er gemiddeld 150 euro per jaar op achteruitgaan door de verhoging van de energiebelasting die de PvdA in petto heeft.

In het stuk geeft Zalm aan de hand van voorbeelden exact aan waarop Bos volgens hem ronduit liegt. Zo stelt Zalm, doet de PvdA alsof het de door het huidige kabinet gelaste bezuiniging van 2,7 miljard euro op de sociale zekerheid en de Melkertbanen terugdraait. ''Maar dat is absoluut niet waar, tiert de VVD-voorman. De PvdA laat die bezuiniging rustig doorgaan, terwijl Bos goede sier maakt door te roepen dat de Melkertbanen in stand moeten blijven.''

Cohen

Ook mogelijk PvdA minister-presidentkandidaat Job Cohen krijgt ze om de oren. Het integratiebeleid van Cohen vindt Zalm maar "een slappe hap". Het pappen en nathouden van de PvdA kennen we nu wel, aldus Zalm. Gisteren uitte Cohen kritiek op de VVD die het klimaat voor allochtonen zou verslechteren. Cohen zei dat hij als burgemeester van Amsterdam "de boel bij elkaar wil houden". Zalm noemt dat een blamage.

Wouter Bos noemt de aantijgingen van Zalm onwaar en is bovendien teleurgesteld in de verruwing van de toon die de VVD aanslaat.