Bekende artiesten eren The Ramones

Ter ere van de vroegere Amerikaanse punkband The Ramones zal er op 10 februari een tribute-cd worden uitgebracht. Op de cd, getiteld 'We're a Happy Family', zullen naast de Red Hot Chili Peppers en Eddie Vedder (Pearl Jam) ook U2 te horen zijn.

Naast eerder genoemde bands zullen nog meer grote namen een steentje bijdragen op de cd; Metallica, Kiss, Marilyn Manson, Tom Waits, Garbage, The Pretenders, Rancid, The Offspring en Pete Yorn. Ex-bandlid Johnny Ramone zocht een aantal klassiekers uit, welke de bands uitvoerden op de cd.

Ook schrijver Stephen King is terug te vinden op de cd. King schreef een voorwoord voor het album, mede omdat Johnny Ramone een grote fan is van thrillers en horror. Afgelopen jaar overleed Dee Dee Ramone (49), de bassist, aan een overdosis verdovende middelen. De zanger, Joey Ramone (49), overleed in 2001 aan kanker.

In 1976 werden The Ramones opgericht. De band telde vier leden, welke allemaal de achternaam Ramone aannamen. 'Rock 'n Roll Highschool' werd in Nederland de grootste hit voor de punkband.