Die Another Day beste Bond-opening ooit

De twintigste Bond-film, Die Another Day, heeft afgelopen weekeinde een nieuw record weten neer te zetten. De eerste vier dagen hebben 180.000 mensen de film bezocht, waarmee Die Another Day de beste opening voor een Bond-film ooit in Nederland heeft behaald. Distributeur Fox meldde dit vandaag.

Het record stond voor best bezochte Bond-film stond op naam van Golden Eye (1995). Deze wist in het eerste weekend 145.000 bezoekers naar zich toe te trekken. Bond heeft overigens niet het record voor beste opening ooit gebroken, deze staat met 279.000 bezoekers nog steeds op naam van de eerste Harry Potter-film 'De Steen der Wijzen'.

Die Another Day doet het over de hele wereld goed. In Amerika wist de film in de openingsweekeinde het tweede deel van Potter te verslaan, en haalde in een maand tijd wereldwijd ruim 300 miljoen dollar op.

In Die Another Day, tevens het 40-jarige jubileum van 007, speelt Pierce Brosnan voor de vierde keer de rol van Brits geheim agent James Bond. Samen met de vrouwelijke infiltrant Jinx (Halle Berry) gaan ze de strijd aan tegen een mysterieuze diamantenhandelaar.