Wouter Bos winnaar RTL4 debat

The_T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het eerste grote tv-debat tussen de lijsttrekkers van de grote partijen, dat vanavond uitgezonden werd via RTL4, is gewonnen door PvdA-leider Wouter Bos. Dat vinden althans de deelnemers aan een peiling op de nieuwssite van RTL. Ook ex-minister Herman Heinsbroek en Volkskrantjournalist Jan Tromp zeiden in een nabeschouwing op RTL4 dat Bos het boven verwachting goed deed. Naast Bos kwam ook Jan Marijnissen (SP) redelijk goed voor de dag.

Redelijk eensgezind

Over het algemeen waren de lijstrekkers redelijk eensgezind, allÚÚn op de vraag of Nederland vol is verschilden de meningen. VVD lijsttrekker Zalm antwoordde bevestigend, maar voegde daar aan toe dat politieke vluchtelingen ten allen tijde welkom zijn. Bos (PvdA) vindt dat Nederland niet vol is en Marijnissen (SP) en Balkenende (CDA) hielden het bij ,,druk''. De premier voegde daar aan toe ,,wel uit te kijken de vraag met ja te beantwoorden''.

Eensluidend waren de lijsttrekkers op de vraag of iemand die wordt aangevallen zich mag verdedigen door een tik uit te delen. Allen vonden van wel maar zeiden dat eigenrichting taboe is.

-
Zie voor meer info en nabeschouwing de site van RTL.
Zie ook de Fok! poll Wie vond jij winnaar?.