'Nederland krijgt zondag kloonbaby'

ElBeasjt, static, steesie, wildhagen, Boogey55, Kiddow en Madmocro hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Directrice Brigitte Boisselier van het bedrijf Clonaid heeft tegen VTM-journalist Chris Borggrave gezegd dat aankomende zondag de tweede gekloonde baby geboren zal worden: in Nederland. Het zou gaan om een meisje dat bij een lesbisch paar wordt geboren.

Op 27 december maakte Clonaid bekend dat de eerste gekloonde mens was geboren. Omdat de ouders daarvan hun identiteit niet willen vrijgeven, zijn daar (nog) geen DNA-uitslagen van.

Borggrave had het interview vandaag met Boisselier. Op een gegeven moment vroeg Borggrave of ze iets wilde zeggen over de op komst zijnde kloonbaby's. Ze antwoordde daarop dat er een meisje op komst was in een "land niet ver bij u vandaan". Later, kort voor haar terugkeer naar Canada, in een telefoongesprek met de journalist, zou ze hebben gezegd dat het buurland Nederland was.

Het is sinds medio vorig jaar in Nederland verboden om mensen te klonen of om een keuze voor het geslacht te maken. De maximumstraffen daarin variëren van een half jaar tot een jaar gevangenisstraf of een boete. Er staat in de wet echter niets over geboren worden van een baby.