Nog geen spoor van verdronken autodief

De 29-jarige Dave Koster uit Beverwijk is nog steeds niet gevonden in het meertje De Waa bij het Gelderse Hattem alwaar hij verdronken zou zijn. Vermoed wordt dat Koster in de nacht van 11 op 12 december na een achtervolging door de politie in het meertje dook.

Zijn metgezel uit Heemskerk waarmee Koster een auto gestolen had, en die ook in het ijskoude water sprong, bereikte de overkant. Hij beweert dat Dave de overkant niet heeft gehaald. Van Dave is sindsdien niets meer gezien of vernomen. De politie heeft de afgelopen dagen vanaf een boot de modderige bodem van het meertje afgezocht. Maar zijn lichaam is nog steeds niet gevonden. Eerder moest het zoeken worden gestaakt wegens ijsvorming door de vorst in december.

De vader van Dave betwijfelt nu of zijn zoon wel is verdronken. Volgens de politie is er vooralsnog echter geen aanleiding om aan te nemen dat Koster niet in De Waa is verdronken. Bovendien zou het volgens een woordvoerder wel heel erg onmenselijk zijn om je familie zo in het ongewisse te laten als je nog in leven bent.