Tiener overlijdt na imitatie stunt Jackass

Een Amerikaanse tiener is omgekomen nadat hij een stunt uit de film "Jackass: The Movie" had proberen na te doen. Hij probeerde zich aan een rijdende vrachtwagen vast te houden, maar werd van het voertuig afgesmeten. Dat meldt de politie.

Volgens de makers van de film is er echter in de film niet een stunt gelijk aan die van de verongelukte tiener. De 15-jarige Stephen Paul Rauen sprong op een voorbijrijdende truck, die door een vriend werd bestuurd. Toen deze remde werd Rauen van de truck gesmeten. Hij belandde onder het voertuig en werd een kleine afstand meegesleurd. Hij overleed ter plekke.

"Onderzoek heeft uitgewezen dat ze een stunt uit Jackass naspeelden," aldus een woordvoerder van de politie. De vriend is ondervraagd, maar er is nog niet besloten of hij wordt vervolgd.

"Het is verschrikkelijk om te horen dat dit tragische ongeluk heeft plaatsgevonden. Hoe een tragedie ook gebeurt, het is speciaal afschuwelijk als er een jong iemand bij betrokken is," aldus televisiezender MTV in een verklaring. "Maar er is nog nooit een stunt geweest in de film of de televisieshows die gelijk is aan deze."

Vorige maand liep een andere 15-jarige jongen ernstige brandwonden op nadat hij zich in brand had gezet bij een imitatie van een stunt uit Jackass.

Met dank aan Martijnz, [Dennus], ThunderCracker, GTV, Mic Jackass, Gizmo4ever en Pizza_Shooter voor de tip!