Robert Jensen naar Noordzee FM

peter01 (herschreven), hans en Mariandel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Robert Jensen gaat van Yorin FM naar Noordzee FM, zo heeft het station vandaag bekend gemaakt. Jensen is nu nog werkzaam bij Yorin FM met de ochtendshow 'Jensen in de ochtend'. Hij zal vanaf 3 februari iedere werkdag van 16.00 tot 19.00 uur te horen zijn op Noordzee FM. Per 1 januari zal hij al niet meer te horen zijn op Yorin FM.

Jensen zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging "en ik wilde dat alleen doen bij een bedrijf waar de ambities aansluiten bij die van mij. Ik ben al sinds mijn zevende jaar verslaafd aan radio en heb het altijd als doel gemaakt mij te omringen met mensen die ditzelfde hebben. Het is voor mij heel belangrijk om te werken bij een bedrijf waar radio de leidende business is."

Jensen is niet alleen presentator bij Yorin FM maar ook radiodirecteur van dat HMG-station. Hij blijft wel tv-programma's voor HMG (RTL4/5 Yorin) maken. Leo van der Goot (directeur-tv HMG) wordt nu ook directeur-radio bij HMG. Hij wil zeer snel een opvolger voor het ochtendprogramma bekendmaken. ,,Dat moet wel een gevestigde naam zijn'', gaf een HMG-woordvoerster woensdag aan.

Hoeveel geld met de overstap van Jensen is gemoeid maakte De Zwart niet bekend. Jensen krijgt bij Noordzee FM een dagelijks programma tussen 16.00 en 19.00 uur. Op dit moment zit dj Thorvald de Geus op dat tijdstip. Wat met hem gaat gebeuren weet De Zwart niet.

Eerder deze maand suggereerde Veronica Magazine dat Jensen overhoop zou liggen met de grote baas van HMG (RTL4, RTL5, Yorin): Dick van der Graaf. Of dit ook heeft meegespeeld in de beslissing van Jensen is niet bekend.