Bos: SP wil te veel van bovenaf regelen

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

PvdA lijsttrekker Wouter Bos vindt dat de SP onvoldoende ruimte laat voor de eigen verantwoordelijkheid en het eigen initiatief van de Nederlandse burger. Volgens Bos wil de SP te veel van bovenaf regelen en dat zou het grootste verschil zijn tussen de SP en de PvdA, zo liet hij vandaag weten in het RTL5-programma Business Class. Daarmee reageerde hij op de winst van de SP in de peilingen.

Bij de SP komt volgens Bos "alle zegen van boven" en hiermee zou de SP voorbij gaan aan een maatschappelijke ontwikkeling die enkele decennia geleden is begonnen; mensen wilden meer verantwoordelijkheid nemen doordat ze welvarender werden. De SP is voor een overheid die de samenleving sterk stuurt en "zo willen mensen niet meer bediend worden" volgens Bos.

SP lijsttrekker Jan Marijnissen pleitte onlangs in een interview voor een verbod op fossiele brandstoffen. Volgens Bos, ex-consultant bij Shell, kunnen bedrijven echter hun maatschappelijke verantwoordelijkheid wel aan.

Verder moet Nederland volgens Bos meer investeren in kennis en technologische innovatie. Er wordt nu veel geld vrijgemaakt voor de infrastructuur, maar "Nederland distributieland" is volgens Bos niet de toekomst.