Voetbal: Feyenoord hoopt op Zoetebier

Voor de thuiswedstrijd tegen AZ heeft Feyenoord goede hoop dat het kan beschikken over Edwin Zoetebier. Normaal gesproken zou de eerste keeper van de Rotterdamse club herstellen van een ontsteking aan zijn kniepezen. Daardoor zou hij tot de winterstop niet spelen. Echter is de Volendammer bereid eventueel met pijnstillers te spelen.

Vandaag zal Zoetebier een test afwerken. Na afloop daarvan wordt bekeken of meespelen niet erg nadelig voor zijn blessure is. Samen met Zoetebier zal ook tweede keeper Patrick Lodewijks op het trainingsveld van De Kuip verschijnen. Hij heeft nog steeds last van vijf zwaargekneusde ribben maar wil testen of hij eventueel kan spelen.

Beide keepers willen de revalidatie van hun blessures onderbreken omdat Feyenoord op dit moment alleen kan beschikken over de zeventienjarige Jesper Hogedoorn, in rangorde de zesde doelman. Derde doelman Carlo L'Ami en de daarop volgende keepers Ronald Graafland en Bas van Wegen zijn voorlopig als gevolg van blessureleed ook niet beschikbaar.