Nacht Radio 2: 'Back to the oldschool' en Stenders

peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Radio 2 zal vanaf 1 januari 2003 vierentwintig uur per dag te horen zijn. Vanaf dat moment krijgt de zender dus ook een eigen nachtprogrammering. De nacht gaat officieel 'De Radio 2 muzieknacht' heten. De familiezender is nu nog gekoppeld aan Radio 1 in de nacht.

De publieke zender wil zich onderscheiden van de nachtprogrammeringen op andere zenders. 'Wij willen geen items en lange gesprekken. Wij willen gewoon lekkere muziek op de zender', aldus zendercoördinator Kees Toering.

Vanuit de luisteraars is er lange tijd actie gevoerd om 'Back to the oldschool' met Jeffrey Willems terug op de radio te krijgen. Vorig jaar stopte het programma op 3FM, maar na de bekendmaking dat Radio 2 ook een nachtprogrammering zou krijgen, kreeg de zender veel verzoeken het programma terug op de radio te brengen. Het programma zal iedere zondag- op maandagnacht tussen 1 en 3 uur te beluisteren gaan zijn.

Ook 3FM-boegbeeld Rob Stenders gaat een nachtprogramma maken op Radio 2: het 'Rob Stenders Popdossier'. Dit programma zal door de muziekgeschiedenis tussen 1965 en 1990 heengaan en zal iedere zaterdag- op zondagnacht tussen 3 en 6 uur uitgezonden gaan worden.

Het door Mart Smeets gepresenteerde 'For the record' zal van Radio 1 naar Radio 2 verhuizen en zal iedere zaterdag- op zondagnacht tussen 1 en 3 te horen zijn. Doordeweeks zullen veel bekende dj's zoals Edwin Diergaarde, Harjo Thijs en Daan Hartgens op Radio 2 programma's presenteren. Er zijn ook nieuwe namen, zoals Rens Pols.