Gymleraar in cel voor relatie met leerlinge

ChrisJX had ons (herschreven) via de newssubmit het volgende te melden:

De Oosterhoutse gymleraar V. is vanwege een relatie met een 15-jarige leerlinge door de rechtbank in Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk.

De advocaat van de leraar, Mr. R. Baetens, betoogde dat jongeren van 15 zich tegenwoordig heel zelfbewust of uitdagend kunnen presenteren en dat deze jongeren zelf hun wil kunnen bepalen. De rechtbank had hier niet veel boodschap aan. Volgens Rechtbankpresident Mr. J Zeijen, gaat het hier over een leeftijd waarin de onvoltooide seksuele ontwikkeling bescherming verdient, zeker in een afhankelijkheidsrelatie.

De inmiddels ex-leraar van het Onze-Lieve-Vrouwe Lyceum in Breda kreeg naast de gevangenisstraf ook nog een andere straf opgelegd: hij mag de komende drie jaar geen onderricht meer aan minderjarigen geven.

De rechtbank achtte de ten laste gelegde intimiteiten met nog een andere leerlinge niet bewezen. Ook achtte de rechtbank niet bewezen dat V. ontuchtige sms-berichtjes had verstuurd.

De rechtbank heeft bij de bepaling van de strafmaat rekening gehouden met de conclusie van de psychiater van V. Volgens die psychiater was V. licht verminderd toerekeningsvatbaar. 'Dat hij het slachtoffer hulp aanbiedt, is een daar een teken van. Het tekent ook het recidivegevaar', aldus de president van de Bredase rechtbank.