Winny de Jong wil 14 zetels behalen

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Winny de Jong wil met 13 kandidaten, 14 Kamerzetels halen. De ex-LPF'er en aanvoerder van de tweemansfractie Groep-De Jong, trekt zich totaal niks aan van de peilingen, waarop ze op nul zetels staat, en is overtuigd van een gouden toekomst voor haar nieuwe partij Conservatieven.nl. De Jong heeft echter een rotsvast vertrouwen in de kiezer. "Alles is mogelijk. Dat heeft Fortuyn bewezen."

De Jong presenteerde gisteren in Den Haag haar kandidatenlijst voor de verkiezingen op 22 januari. Het belangrijkste verkiezingsitem van Conservatieven.nl is het tegengaan van de uitbreiding van de Europese Unie. "Het vorige experiment, de invoering van de euro, is ons ook slecht bekomen", aldus De Jong, die hoopt deel te kunnen nemen aan het volgende kabinet.

Op haar lijst staan drie mensen die op dit moment ook in de gemeenteraad van Leefbaar Rotterdam zitten. Op nummer twee staat internetondernemer en Rotterdams raadslid Michiel Smit. Smit deed opvallende en controversiŽle uitspraken over buitenlanders. Zo moeten allochtone jongeren met dure auto's volgens hem verplicht uitleggen waar ze het geld vandaan halen om dat te kunnen betalen. Hij wil zich in de kamer vooral bezighouden met veiligheid: "Ik woon in Rotterdam-West, midden in de teringzooi. Ik weet dus wat leeft op straat."

Voor de rest bestaat de lijst niet uit veel opvallende figuren, maar uit gewone mensen, zoals een leraar economie, een computertechnicus en haar partner Andrť. Die staat met nummer 11 ťťn plaats boven Cor Eberhard die nu samen met Winny de Groep-De Jong in de Tweede Kamer aanvoert.