Rit met taxi van dertien weken

Qlo0n had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met twee Chinezen als passagiers heeft een Britse taxichauffeur een taxirit van dertien weken gemaakt. In al die tijd reisde hij van Peking naar Londen. Vandaag zette de man na 16.000 kilometer de twee af op Trafalgar Square. In de drie weken dat zij onderweg waren, reden de drie reden acht uur per dag.

De rekening, omgerekend bijna 40.000 euro, voor de rit door elf landen - waaronder Rusland, Finland, Duitsland, Nederland, België en Frankrijk - wordt betaald door een televisiezender, die de reis heeft gefilmd.

Het initiatief voor de reis was genomen door de Chinese regering. Zij wilden op deze manier de Chinezen aan moedigen Engels te leren spreken. Behalve chaufferen had Tony Arnold het geven van Engelse les als taak.

Tegenover een Engelse krant vertelden de Chinese passagiers dat zij van hun 'cabby' heel wat hebben opgestoken. "Mijn Engels is nu veel beter", aldus de 26-jarige Yuchan Wang. Dank zij 'Taxi Tony' kent zij nu tal van Engelse uitdrukkingen. "You look like a million dollars, doll" is er een van, zo demonstreerde zij. Ook Liang Yuchun (27) is tevreden.

Tegenover dezelfde krant verklaarde de taxichauffeur dat ook hij een fijne tijd heeft gehad. "Het was een verbazingwekkende reis. Overal waar wij kwamen, stonden de mensen met open mond te kijken. Ze zullen wel gedacht hebben: wat doet een Londense taxi nou in Mongolië?".