Netscape klaagt moerstaal alsnog aan

Netscape zal Moerstaal.nl alsnog voor de rechter slepen omdat het bedrijf de domeinnamen Netschaap.nl en Natschaap.nl weigert over te dragen.

Een jaar lang heeft de strijd tussen Netscape en het Nederlandse Netschaap.nl stil gelegen. Op de bewuste site, in beheer van Ronald en Ton Grahmbeek, staan wat teksten en links over schapen. Op de site wordt met geen woord gerept over de Amerikaanse browser Netscape van AOL Time Warner.

Vorig jaar november ontving Moerstaal voor het eerst een brief waarin hen werd verzocht de twee domeinnamen (netschaap en natschaap) aan Netscape over te dragen. Dat weigerden ze toen. Om problemen te voorkomen, werd wel het - op Netscape lijkende - logo veranderd.

Een jaar geleden werd nog gevreesd dat een langdurige juridische procedure het einde van zijn bedrijf Moerstaal zou betekenen. Moerstaal is een bedrijf dat geen winst maakt, laten de broers weten, en dus zijn rechtszaken te duur. "Nu zetten we door, omdat we het belachelijk vinden van Netscape om een Nederlandse site met enkele tientallen bezoekers per dag te vervolgen", aldus Ton Grahmbeek.

Voor een rechtszaak met Netscape heeft Moerstaal inmiddels wel een pro deo advocaat gevonden. De rechtszaak dient in december in Den Haag.