Datingsite betrapt op versturen nepreacties

In Amerika is een datingsite voor de rechter gedaagd omdat het nep-mailtjes stuurde van vrouwen die reageerden op advertenties. De site deed dit om zo meer geld binnen te krijgen.

De website is bedoeld om mannen en vrouwen met gelijke interesses met elkaar te koppelen. Mannen kunnen daartoe gratis hun persoonlijke profiel op een site samenstellen. Vrouwen kunnen daarop reageren. Als een man echter op een reactie van een vrouw wil reageren, moet hij lid zijn van de site wat 25 dollar per maand kost.

Een Amerikaanse krant meldt nu dat de datingsite er van wordt verdacht van het versturen van nep-reacties van vrouwen in een poging om zoveel mannen lid te maken. Er zou een aanklacht ingediend zijn door een 35-jarige man die een hele reeks mailtjes ontving met foto's van mooie vrouwen in bikini's waarna hij argwaan kreeg.

De advocaat van de man stelde een aantal profielen samen van mannen die niet erg aantrekkelijk waren, om zo het bedrog aan het licht te krijgen. De mannen van de verzonnen profielen waren verslaafd aan de drank, waren veel te dik en zaten zonder werk. Ze zochten naar mooie, rijke vrouwen die hen wilde onderhouden.

Ook op deze profielen werd gereageerd door middel van mailtjes met foto's er in met vrouwen in bikini. Ook stonden er boodschappen in als 'You sound HOT!'. Meerdere mailtjes bevatten dezelfde tekst, maar waren alleen door een andere naam ondertekend.

De aanklager besloot na drie reacties op zijn persoonlijke profiel lid te worden. Nu voelt hij zich bedonderd en eist hij via de rechter zijn geld terug.