Sinterklaas boos op de Telegraaf

Sinterklaas is boos op de Telegraaf. Afgelopen week berichtte de grootste krant van Nederland dat de Sint in Heiloo (bij Alkmaar), voor de ogen van honderden kinderen dronken van zijn paard was gevallen. ''Een schandalig verhaal'', zo meent de goede Sint.

De feestelijke intocht van Sint Nicolaas in Heiloo kende afgelopen weekend inderdaad een pijnlijk slot. De goedheilig man viel aan het eind van de rondrit door het dorp van zijn schimmel en landde met een harde klap op het asfalt. De kindervriend werd snel door twee Pieten opgeraapt, en die moesten de onfortuinlijke heilige op de voettocht van de laatste 50 meter naar het bordes van het gemeentehuis ondersteunen.

Volgens de Telegraaf kwam dat omdat de heilige onderweg met regelmaat van alcoholische consumpties werd voorzien. Toen hij nabij het gemeentehuis een huisvrouw met een fles jonge jenever ontwaarde zou hij resoluut zijn paard in de achteruit hebben gezet waarbij hij ten val kwam. De Sint was de jaren ervoor ook al zwieberig op het paard, zo besloot de krant de berichtgeving.

In het Noord-Hollands dagblad laat een woordvoerder van de Sint echter weten dat de goedheiligman, die al 44 jaar in Heiloo aankomt, geheelonthouder is. De 88-jarige man speelde dit jaar voor de laatste keer voor Sint, en heeft de afgelopen 44 jaar nimmer één druppel gedronken. De val werd veroorzaakt omdat zijn voet achter een teugel bleef steken bij het afsteigen.

Volgens de woordvoerder heeft de Sint later op de dag ook nog probleemloos een buurthuis en een school bezocht; er mankeerde hem niks. Het verhaal is in de krant gekomen omdat kennelijk iemand de Telegraaf heeft opgebeld met een sappig verhaal, zonder dat de feiten gecontroleerd zijn.