AEL-leider Jahjah opgepakt door justitie

bramaan, def, Ravager, 3d-dude en JamesBond had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dyab Abou Jahjah, leider van de Arabisch Europese Liga (AEL), is vanavond aangehouden in Antwerpen. Jahjah werd in de buurt van zijn woning in de Antwerpse deelgemeente Deurne klemgereden door de politie. Er is ook een huiszoeking in zijn woning gedaan.

Het is niet duidelijk wat de aanklacht precies is, justitie heeft laten weten dat er morgen meer informatie over zijn aanhouding zal worden verstrekt. Eerder beschuldigde de Antwerpse burgemeester Detiège Jahjah ervan dat hij jongeren heeft opgejut na het doodschieten van een Marokkaan afgelopen dinsdag. De AEL diende daarop een aanklacht jegens smaad tegen Detiège in.

De tweede man binnen de AEL, Ahmed Azzuz , liet na de aanhouding weten dat de achterban wordt opgeroepen niet de straat op te gaan. ,,Wij brengen onze mensen op de hoogte, maar wij vragen hen om niet op straat te komen. Wij gaan hun spelletje niet meespelen. Wij laten ons niet intimideren en niet provoceren''.

Premier Verhofstadt zei eerder vandaag in het Belgische parlement dat de AEL de politie uit sommige wijken probeert te verjagen om de criminelen vrij spel te geven. Hij gaf toen al aan een verbod te overwegen als de Antwerpse justitie voldoende bewijzen zou kunnen verzamelen dat de beweging de wet overtreedt.

Dyab Abou Jahjah