LPF winnaar ''jaarlijkse verspilprijs''

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Over De Balk-award 2002 moet volgens de kijkers van het RTL4 programma, die gestemd hebben op de 'Over De Balk'-website, gaan naar de LPF.

Maar liefst 46 % van alle stemmers vond dat de LPF de prijs het meest verdient omdat deze partij het afgelopen jaar op de meest knullige wijze overheidsgeld heeft verspild.

Volgens de stemmers is de LPF verantwoordelijk voor de val van het Kabinet, door onkunde en onprofessioneel gedrag, dat daardoor maar 87 dagen heeft uitgezeten. De LPF ontving daarbij EUR 611.250,- aan overheidssubsidies voor onder andere mediatraining. Aan salarissen betaalde de belastingbetaler tot nu toe al ruim EUR 1.000.000,-. En volgens de FNV en het Midden- en Kleinbedrijf groeit, door het vallen van het Kabinet, de economie 0,5 tot 1% minder. Dit komt neer op een economische schade van minimaal 3 miljard euro.

Vandaag reikte 'Stem des Volks' Henk Bres met een shovel en onder begeleiding van een dweilorkest de 'Over De Balk'-Award uit aan de LPF bij de Tweede Kamer op 't Plein in Den Haag. Maandag 2 december, tussen 21.30 uur en 22.00 uur is hiervan een verslag te zien op RTL4.