''LPF doet wel/niet mee aan verkiezingen''

Het NOS-journaal meldt zojuist dat de LPF waarschijnlijk afziet van deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen in januari.

Ed Maas zou dat gezegd hebben omdat de partij na een gerechtelijke uitspraak zonder bestuur zit en daardoor niet op tijd een goede kandidatenlijst kan presenteren. De politieke partijen die mee doen aan de verkiezingen moeten uiterlijk 10 december een kandidatenlijst indienen bij de kiesraad.


Mat Herben ontkent dat de LPF om die reden niet mee zou kunnen doen.

Update 21:00

Secretaris Oscar Hammerstein (die door het aftreden van het bestuur nu ook niet officieel in functie is) ontkent het bericht van het NOS-journaal. Volgens hem komen de leden op 7 december bijeen en kiezen dan een nieuw bestuur. Dat heeft dan nog 3 dagen de tijd om de Kandidatenlijst in te leveren.

Update 22:50

Morgen dient er in Rotterdam een kort geding aangespannen door twee dissidente LPF-leden, Koenen en Witvoet, die eerder ook al het bestuur met Ed Maas via de rechter wegkregen. Witvoet en Koenen eisen nu dat de rechter een tijdstip bepaalt voor een nieuwe ledenvergadering. De rechter zou ook de agenda moeten bepalen.

Ed Maas heeft heeft vanavond tegen Nova gezegd dat als de rechter morgen instemt met die eisen, en er een geheel nieuw bestuur komt met nieuwe kandidaten, de LPF geen kans meer maakt om nog aan de verkiezingen deel te nemen. Het nieuwe bestuur zou dan namelijk volgens de procedure een nieuwe vergadering moeten beleggen, hetgeen ze niet voor 10 december gaat lukken.