Kopieprotectie voor cd's zinloos

Met dank aan PatricQ die ons dit artikel via de newssubmit deels vertaald meldde:

De technologie die het kopieren van CD onmogelijk moet maken is zinloos.Dat stelt computerdeskundige John Halderman, die drie van deze beveiligings systemen heeft onderzocht. Volgens hem kunnen de systemen door simpele softwareupdates worden omzeild.

De werking van de beveiligingen

Elke CD (audio en data) heeft een zogenaamde TOC (table of contents). Dit is een tabel waar de index staat opgeslagen van de gegevens op de CD. Deze staat normaal gesproken aan het begin van de CD.

Een CD-R heeft echter meerdere van deze tabellen. Elke keer dat er iets op de CD wordt geschreven wordt er een nieuwe tabel aangemaakt die terug verwijst naar de vorige. CD-Rom spelers lezen de laatste (meest recente tabel) terwijl audio CD spelers alleen de eerste tabel lezen.

Van deze wetenschap wordt bij de beveiligingen gebruik gemaakt. Een CD met kopiebeveiliging heeft de index van de CD op de eerste tabel staan en telt daarnaast diverse tabellen met troep. Dus audio spelers zullen deze CDs correct lezen maar CD-Rom drives lezen de laatste tabel, vinden troep en geven fouten.

Dit is een nadeel voor mensen die audiospelers en spelers voor in de auto hebben die gemaakt zijn met de techniek van de CD-Rom speler.

"Simpele wijzigingen zijn al genoeg"

Volgens Halderman is de beveiliging simpel te omzeilen door de softwareupdates van de computerindustrie. Hierdoor worden de spelers immuun voor de beveiligingen en blijft de muziekindustrie miljoenen mislopen. Maar daar heeft Halderman een oplossing voor: "Maak ze minder duur. Wanneer ze maar een paar euro kosten dan zal men minder moeite doen om ze te kopieren of van het Internet te downloaden."