Eten zonder toevoegingen beter voor jeugd

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kinderen die voedsel eten waar geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen aan zijn toegevoegd leren, slapen en gedragen zich beter. Dat is het resultaat van een proef die afgelopen zomer op een school in Worcestershire (Groot-BrittanniŽ) werd gehouden.

De kinderen proefden zelf weinig verschil. De leraren en ouders merkten echter wel een verandering in het gedrag van de jeugd. Ze concentreerden zich beter en ook sliepen ze beter dan ze deden voor de proef begon, zo meldde dagblad The Independent afgelopen vrijdag.

Het effect wat toegevoegde stoffen op het gedrag van kinderen heeft is al langer bekend. Eerdere onderzoeken toonden aan dat een kwart van de kinderen een woedeaanval kreeg of hyperactief werd na het drinken van een frisdrankje waar diverse kleurstoffen aan waren toegevoegd. De ouders van dertig procent van de leerlingen van het meest recente onderzoek zijn inmiddels overgestapt op voedsel zonder toevoegingen.