Roswell-incident eindelijk opgelost?

[SainteR] had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Is er 55 jaar geleden, in de buurt van Roswell, in de legendarische en geheimzinnige 'Area 51' werkelijk een UFO neergestort? En zijn alle niet overlevende buitenaardse inzittenden nou ontvoerd door het Amerikaanse leger, of is dit allemaal één groot verhaal, verzonnen door fanaten en de middenstand van Roswell?

Het gespecialiseerde kabel-televisiestadion Sci Fi Channel beweert eindelijk een antwoord te hebben op het 'Roswell-incident'. Zij hebben een groep archeologen aan het werk gezet op de plek des onheils. Vrijdag werden de resultaten van dit onderzoek bekend gemaakt in het programma 'The Roswell Crash: Startling New Evidence'.

Gedurende tien dagen deden vier archeologen van de universiteit van New Mexico en zes vrijwilligers opgravingen in het gebied. Zij deden dit in opdracht van Sci Fi, en alles wat zij vonden moest geheim blijven. Volgens hoofdonderzoeker Doleman zijn er 'verrassende vondsten' gedaan.

Het onderzoek vond vooral plaats op de zogenoemde 'skip site'. Dit is de plek waar de UFO voor de eerste keer de aarde zou hebben geraakt alvorens tientallen kilometers verder definitief te crashen. De onderzoekers zeggen onbevooroordeeld en met puur wetenschappelijke methodes te hebben gewerkt.

Het Sci Fi-kanaal heeft rond de uitzending een hele hype gecreëerd. Niet alleen zou er "smoking gun"-bewijsmateriaal te zien zijn, ook ooggetuigen die nooit eerder zijn gehoord vertellen hun ervaringen.


The Roswell Incident; de harde realiteit of niet meer dan een hype?


Overige links:
Archeologen zoeken naar UFO-sporen Roswell
Meer informatie over Area 51
Officiële Sci Fi-site