Nieuw album en tournee The Eagles in 2003

De Amerikaanse band The Eagles is hard bezig met een nieuw album. In een studio in Californië zijn al enkele nieuwe tracks opgenomen. Het album zal eind 2003 verschijnen.

Sinds 'The Long Run' in 1979 hebben de Eagles niets meer opgenomen. In een interview liet zanger en drummer Don Henley weten niet verbaasd te zijn over de snelheid waarin de nummers worden opgenomen: "We zijn met diverse songs in verschillende stadia. Het was een lange warming-up periode, omdat we dit eigenlijk niet meer zo hebben gedaan sinds eind jaren '70. We genieten de luxe om het allemaal in onze eigen tijd af te maken, omdat we geen platenmaatschappij hebben en dus niemand die in onze nek staat te hijgen, behalve onze manager natuurlijk."

Irving Azoff, manager van de Eagles, is inmiddels bezig met het boeken van een grote tournee in 2003. The Eagles zullen waarschijnlijk vanaf begin mei tot en met juli optreden, in augustus een korte pauze nemen en in september weer verder touren. In december kan zelfs het verre oosten The Eagles verwachten.

Het nieuwe, nog titelloze, album zal waarschijnlijk na de tournee in de winkels te koop zijn.