Endstra sleept Quote opnieuw voor rechter

Het blad Quote is vandaag opnieuw door vastgoedhandelaar Willem Endstra voor de rechter gedaagd. Gisteren kreeg Endstra het al voor elkaar dat de Quote Top 500 rijke Nederlanders uit de winkelschappen moest worden teruggehaald.

Vanmiddag eiste Endstra dat het decembernummer van het zakenmagazine niet verspreid mag worden. Daarin staat een artikel over Endstra waarin hij zelf voor het eerst sinds 10 jaar antwoord geeft op vragen over zijn zakelijke belangen. Op een stiekem genomen foto die bij het stuk staat afgedrukt zit Endstra samen met ex-Heineken-ontvoerder Willem Holleeder op een bankje voor zijn kantoor op de Apollolaan te praten.

Endstra heeft altijd ontkent dat hij op goede voet staat met Holleerder, hij zou hem slechts ''opervlakkig kennen''. De Amsterdamse topcrimineel John Mieremet beweerde eerder dit jaar echter dat de vastgoedmagnaat fungeert als 'bank van de onderwereld'. Holleeder zou als 'bewaker' Endstra's sterke arm zijn.

Endstra heeft nu ook gelijk geist dat Quote de foto's van haar website haalt. Tot nu toe staan zowel de gewraakte foto uit de Quote Top 500, als de foto van Endstra met Holleerder op die site. Tot overmaat van ramp voor Endstra plaatste het Parool de foto van Quote vandaag groot op de voorpagina. Het is niet bekend of hij het Parool ook gaat aanklagen.

Voorpublicatie van het artikel over Willem Endstra uit het Quote decembernummer.
-

Inmiddels heeft de Amsterdamse rechtbank in een vergelijkbare zaak van Endstra tegen dagblad de Telegraaf - die ook van plan is om foto's van de Amsterdamse vastgoedhandelaar te publiceren - in het voordeel van de krant beslist.