Voetbal: Na Ajax kampt Feyenoord met keepersprobleem

De competitiewedstrijd van Feyenoord tegen RKC zal voor Patrick Lodewijks te vroeg komen. De tweede doelman van de Rotterdammers heeft spierschade opgelopen in zijn hamstring. Dat wees een echo in het ziekenhuis dinsdag uit.

Lodewijks zelf verklaarde: ,,Er zit vocht in de hamstring. Dat betekent dat ik heel dicht tegen een spierscheuring heb aangezeten.'' De combinatie van hamstringblessure en vijf zwaargekneusde ribben maakt de uitwedstrijd tegen RKC voor Lodewijks praktisch onhaalbaar. ,,Het lijkt verstandig een weekje rust te houden en me te richten op de wedstrijd tegen FC Utrecht.''

Feyenoords eerste doelman, Edwin Zoetebier, kampt ook met een blessure en speelt zeker tot aan de winterstop niet meer. Daardoor zal de club tegen RKC een beroep moeten doen op derde doelman Carlo l'Ami. De 36-jarige doelman speelde vijftien maanden geleden zijn laatste competitiewedstrijd. In de aanloop op dit seizoen stond hij bij Feyenoord onder de lat tegen Hamburger SV en Kaiserslautern in het toernooi in Oostenrijk. Ook toen waren Zoetebier en Lodewijks geblesseerd.

De plaats op de bank van L'Ami zal worden ingenomen door Bas van Wegen, de doelman van het landelijke jeugdelftal van Feyenoord. Hij vervangt vierde doelman Ronald Graafland die door een rugblessure niet inzetbaar is.

Voor meer voetbalnieuws kan je ook kijken op de Competitiemanager van Fok!.