'Hersenen van Baader, Ensslin en Raspe zoek'

floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Directeur Richard Meyermann van het Instituut voor Neurologisch Onderzoek in Tübingen heeft tegenover Der Spiegel bevestigd dat de hersenen van Andreas Baader, ooit een van de leiders van de Rote Armee Faktion (RAF), en Gudrun Ensslin en Jan-Carl Raspe, twee andere RAF-leden van het eerste uur, zijn verdwenen uit het laboratorium waar zij werden bewaard voor onderzoek.

Volgens de directeur zijn de hersenen van de drie mogelijk verbrand, omdat er in het laboratorium geen plaats meer voor was. Echter sluit hij ook niet uit dat er sprake is van diefstal. De drie werden in 1977 dood aangetroffen in hun cel in de Stammheimgevangenis bij Stuttgart, waar zij een levenslange gevangenisstraf uitzaten.

De onthulling in Der Spiegel komt vlak nadat de tweelingdochters van Ulrike Meinhof, die samen met Baader aan de wieg van de RAF stond, hebben laten weten dat zij willen dat de hersenen van hun moeder worden begraven. Meinhof pleegde 26 jaar geleden in de gevangenis zelfmoord en ook haar hersenen waren voor onderzoek bewaard.