Overheid Singapore helpt bij het daten

PPL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Singapore kan de bevolking binnenkort rekenen op de hulp van de regering bij het daten. Omdat het hebben van een partner in Singapore zeer belangrijk is doet de regering doet er alles aan om de bevolking in het huwelijksbootje te krijgen. Met name voor vrouwen is het hebben van een partner noodzaklijk om een eigen leven op te kunnen bouwen.

Singaporezen kunnen terecht bij talloze relatiebureaus. De grootste hiervan, de Social Development Unit (SDU), werd in 1984 in het leven geroepen door de regering. Deze richt zich vooral op goed opgeleide singles. Behalve het matchen zorgt de SDU ook voor reisjes en seminars. Tevens worden campagnes gelanceerd om de alleenstaanden bewust te maken van de noodzaak om te trouwen.

De SDU heeft ook een folder uitgegeven met als titel: Boy Meets Girl - The Chemistry Guide. In de folder staan adviezen, do's en don'ts en suggesties voor afspraakjes, zoals een strandpicknick of samen de hond uitlaten.

Ongeveer 25.000 vrijgezellen staan ingeschreven bij het bureau. Het laatste jaar trouwden volgens de SDU 3600 leden en in totaal zijn er al 50.000 singles die elkaar het jawoord gaven.