Voetbal: Ajax zonder Litmanen en Zlatan

Ajax kan vanavond in de wedstrijd tegen Inter Milan voor de Champions League niet beschikken over Jari Litmanen en Zlatan Ibrahimovic.

Zaterdagochtend bleek al tijdens de de training dat Litmanen niet kon spelen toen de Fin opnieuw last van de hamstring kreeg. ,,Dat is een streep door de rekening'', vertelde Koeman maandag op de persconferentie. Eerst ging hij verdere vragen over de middenvelder uit de weg. ,,Ik richt me op het elftal dat kan spelen en op de spelers die ik tot mijn beschikking heb. Maar duidelijk is dat het een teleurstelling is dat Jari er niet bij is.''

Toen Ajax de blessuregevoelige Fin aantrok, was hij fit. Ook bij zijn vorige club, Liverpool, kwam hij zelden aan spelen toe. Hij moest met zijn routine het jonge Ajax sturing geven en verder helpen op weg naar de top. Daar komt niets van terecht.

PSV bijna compleet

PSV kampt daarentegen met aanzienlijk minder problemen in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Arsenal vanavond in de Champions League. Tijdens de laatste training zijn de laatste twijfels over het meespelen van keeper Ronald Waterreus weggenomen. De doelman bleek maandag voluit te kunnen gaan.

Maandagavond is de PSV-slectie compleet, op Leandro na, naar Londen gereisd. Waarschijnlijk is de opstelling dezelfde als die van de laatste weken. Dus met Bruggink en Robben in de basis.

PSV hoopt dinsdagavond in de beslissende ronde van de Champions League vooral te stuiten op de reserves van Arsenal. De Engelse formatie heeft zich reeds geplaatst voor de volgende ronde en houdt, gezien het als altijd zware programma in de Premier League, enkele grote spelers, onder wie Bergkamp en Ljungberg, op de tribune. Dat is mogelijk een meevaller voor PSV, dat moet winnen om in elk geval zeker te zijn van nog een rondje in het toernooi om de UEFA-beker.