Jongste sluipschutter doodde het meest

Blizz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 17-jarige John Lee Malvo die samen met John Allen Muhammed is aangehouden als verdachte van de sluipschuttermoorden in de Verenigde Staten blijkt de meeste moorden te hebben gepleegd. Eerder al legde het tweetal de gebruikte methode uit.

De politie concludeerde dit op basis van getuigenverklaringen en ander bewijsmateriaal. Malvo zou steeds vanuit de achterbak van de Chevrolet Caprice hebben geschoten.

Alleen de vingerafdrukken van de jonge verdachte werden gevonden op het geweer dat werd gebruikt en ook werd zijn DNA-materiaal gevonden op de plekken waar de schutter de schoten niet loste vanuit de moordmachine op wielen.

Volgens de Washington Post heeft Malvo bekend ten minste drie van de dertien moorden te hebben gepleegd. Zo heeft Malvo onder andere de FBI-analist Linda Franklin doodgeschoten op 14 oktober.

Muhammed (41) fungeerde als uitkijk en chauffeur. Volgens de rechercheur was dit logisch als je kijkt naar hun relatie. Dit betreft een oudere man, die zijn protťgť trainde. De achterbak waarin het gat dat was geboord om door te schieten was bovendien niet erg ruim. Malvo is kleiner dan Muhammed. Voor hem was de achterbak groot genoeg.