NBA: Lakers lijden vijfde nederlaag tegen Wizards

In de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, hebben de LA Lakers hun vijfde nederlaag van het seizoen geleden. De drie-voudig NBA-kampioen gaf de winst tegen de Wizards in de laatste 2,9 seconden uit handen. Jerry Stackhouse dunkte de thuisploeg op het laatste moment naar 100-99.

In het laatste kwart bogen de Lakers de achterstand van twaalf punten om in de voorsprong van 99-98. Stackhouse werd topscorer voor de Wizards met 29 punten. Sterspeler van de Wizards, Michael Jordan kwam 30 minuten in actie en scoorde 25 punten. Voor de Lakers produceerde Kobe Bryant 27 punten.

Dallas Mavericks bleef de enige ongeslagen ploeg in de NBA. Het behaalde de vijfde overwinning door in Chicago de Bulls te verslaan met 114-87. De Duitser Nowitzki werd topscorer voor Dallas met 24 punten en 10 rebounds.

Ook de New York Knicks moesten voor de vijfde maal het hoofd buigen voor een sterkere tegenstander. In Indianapolis slaagden ze er tegen de Pacers niet in de in het eerste kwart opgelopen achterstand van dertien punten goed te maken, 107-94. Bij de Pacers was Ron Artest goed voor 27 punten. Bij de Knicks scoorde Kurt Thomas 33 punten, zijn hoogste aantal ooit.