Familie dader bedreigt ouders gedode jongeman

De ouders van een deze zomer bij een roofoverval doodgeschoten jongeman worden belaagd door de Surinaamse familie van de dader. Het gaat om de vader en moeder van de in juli gedode Leon Notenboom. De 20-jarige amateur-wielrenner werd dodelijk getroffen toen hij nietsvermoedend met zijn vriendin een supermarkt kwam binnenlopen. Zijn vriendin werd geraakt in het gezicht.

Begin deze week werden vader en moeder Notenboom nabij hun woning in Spijkenisse aangevallen door een met een mes bewapende man die dreigde hen te zullen ombrengen. Ze konden zich ternauwernood in veiligheid stellen. De belager, Jerrel T. (40), werd op het politiebureau vermanend toegesproken, maar loopt alweer vrij rond. Dit tot afgrijzen van veel bewoners.

Een getuige die de bedreiging zag gebeuren spreekt er schande van: ''Het was ongelooflijk bedreigend. Mevrouw Notenboom kreeg allerlei vreselijke verwensingen naar het hoofd geslingerd. Zij werd uitgescholden voor kankerhoer en teringteef. Ook werd haar te verstaan gegeven dat zij afgemaakt en uit de weg geruimd zou worden. Het is gewoon onvoorstelbaar wat hier gebeurt. Dit echtpaar heeft al zo veel verdriet en ellende''.

Een bizar toeval is dat de familie van verdachte Jerrel T. in dezelfde straat als Leons vriendin Linda woont. Dit 19-jarige meisje en haar familieleden worden volgens diverse Spijkenissers ook lastiggevallen door familie van Jerrel T. ''De familie T. stelt zich bij voortduring provocerend op. Dat is uitermate pijnlijk en zeer bedreigend voor de betrokkenen. Met name Linda en haar ouders worden dag in dag uit met deze Surinamers geconfronteerd'', zo zeggen omwonenden.

Burgemeester J. Broekhuis van Spijkenisse neemt de zaak inmiddels zeer hoog op. Hij heeft gesproken met de vriendin en de ouders van het slachtoffer. De burgervader zegt echter gebonden te zijn aan de wet en kan iemand niet dwingen te verhuizen. Toch zoekt hij naar een uitweg om de familie van de dader weg te krijgen. Bovendien wil Broekhuis van politie en justitie horen waarom de dreigende dader vrijuit ging.


Ouders en vriendin gedode Leon Nootenboom bedreigd