SP wil orthodox-islamitische scholen sluiten

HansMij had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Islamitische scholen die anti-integrerend functioneren moeten gesloten worden. Dat zei Tweede Kamerlid Ali Lazrak (SP) vandaag tijdens de behandeling van de begroting voor Justitie.

De Socialistische Partij wil dat LPF-minister Nawijn van Vreemdelingenzaken en Integratie een vervolgonderzoek naar de school instelt. Als blijkt dat zo'n school niet in Nederland thuishoort, moet ze dicht. Eerder al pleitten VVD en CDA voor een onderzoek, maar dan door het OM.

Lazrak zei verder dat bestuursleden van islamitische scholen Nederlands subsidiegeld misbruiken om aan de leerlingen politieke boodschappen mee te geven. "De SP is sowieso tegen elk bijzonder onderwijs op religieuze grondslag."

''Taliban in Amsterdam''

Als een voorbeeld van een school die anti-integrerend werkt noemde hij de Amsterdamse basisschool die volgens onderzoek van de onderwijsinspectie niet volgens de regels te werk gaat. "Jongens en meisjes krijgen op deze school gescheiden onderwijs en mannen en vrouwen mogen elkaar geen hand geven. Het is de Taliban in Amsterdam".

Namens GroenLinks noemde woordvoerder Femke Halsema de uitlatingen van Lazrak pure 'demagogie'. Maar volgens Lazrak sluiten politici als Halsema hun ogen voor de realiteit.