Manifestatie voor Effenaar groot succes

Triloxigen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De protestmanifestatie voor de Eindhovense concertzaal 'De Effenaar' gisterenavond op het Stadhuisplein is uitgelopen op een succes. Naar schatting 1500 mensen maakten er buiten een feestje van, terwijl binnen de beslissende raadsvergadering aan de gang was. Bijna alle politieke partijen kozen toch de kant van de Effenaar, wat zou betekenen dat bij de stemming vandaag alsnog beslist gaat worden dat de nieuwbouw door kan gaan.

Het protest was georganiseerd om de gemeente van het belang van de Effenaar te overtuigen. Er is namelijk al begonnen met de gedeeltelijke afbraak van de oudbouw, mocht de raad beslissen om de nieuwbouw niet te subsidiëren dan zou dat funest zijn geweest voor de concertzaal.

Rond negen uur werd bekendgemaakt dat behalve de fractie van Leefbaar Eindhoven alle partijen in de gemeenteraad toch achter de Effenaar stonden. Hierdoor sloeg de toch al goede sfeer om in een compleet feest met achter de draaitafels Rick Angel en Zodiak, vertrouwde gezichten voor het Effenaar-publiek.

Eerder op de avond waren er al optredens van Lady Aida, de Acid Junkies, Beef en Peter Pan Speedrock. De cabaretier Theo Maassen, die zijn vriendin leerde kennen in de Effenaar, gooide er zelfs een slogan tegenaan: 'De Effenaar moet blijven, al is het maar voor de wijven.' Refererend naar De Effenaar als enige plek in de stad waar nog vrouwen komen die nadenken. Het publiek kon zich hier wel in vinden en ontving Maassen dan ook met gelach en gejuich.