SGP: "We hebben allemaal gezondigd"

Het komt allemaal doordat we de relatie met god hebben verbroken. Waren we hem trouw gebleven, dan was Fortuyn nooit vermoord, was Claus nog in leven en hadden ze in het stadje deze zomer geen wateroverlast gehad. Althans, dat is de mening van het Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) in Rijssen.

Volgens fractieleider Voortman ís er een verband tussen de dingen. Het zijn allemaal gevolgen van de verbroken relatie. "We hebben allemaal gezondigd. Hadden we dat niet gedaan, dan was dit niet gebeurd. Hoe erger je het maakt, des te meer straffen ons treffen", zei de SGP-er tijdens de algemene beschouwingen, waar de gemeentebegroting werd besproken.

Voortman had geen bijzondere reden voor het opnoemen van juist die gebeurtenissen. "Het is niet omdat er juist dit jaar extra veel ergs is gepasseerd. Nee, het valt me iedere keer weer op. Ik had ook de terroristische aanslagen of een probleem als aids kunnen noemen. Alleen dit keer heb ik er eens extra de aandacht op willen vestigen."

PvdA-burgemeester Lonink vind het ongepast dat de SGP op deze manier verbanden legt en gaat er in de behandeling van de begroting maar niet op in.

Met dank aan QyRoZ voor de tip!