AH overvaller: ''Het leek de Ku Klux Klan wel''

vanDee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Albert Heijn overvaller waarover heel Nederland de laatste dagen spreekt, eist een schadevergoeding van 2.000 euro van de medewerkers die hem zouden hebben mishandeld. De advocaat van de overvaller, mr. F. Soriano, heeft dit vandaag bevestigd.

De overvaller liep bij de overmeestering een gebroken neus op en zegt daar zelf over: "Het leek of de hele Ku Klux Klan achter me aanzat."

Volgens Soriano heeft zijn cliŽnt nog geluk gehad dat de politie op tijd kwam: "De medewerkers van de Albert Heijn zaten bovenop hem en bleven op hem beuken tot de politie kwam". Volgens de advocaat zijn er vijf getuigen die dit bevestigen.

Soriano verwacht dat de (eventuele) celstraf van zijn cliŽnt niet langer zal zijn dan tijd dat hij in voorarrest zit.De advocaat verwacht dan ook dat de overvaller weer op 'vrije voeten' komt na de rechtzaak.

Prins Bernhard

Persofficier van justitie M. Bloos van het parket Amsterdam heeft vandaag gezegd dat Prins Bernhard zich terughoudender moet opstellen in zijn uitlatingen over deze zaak. "We hebben begrepen dat de prins uit zijn hart sprak. Maar iedereen die iets over deze zaak zegt, moet zich realiseren dat hij of zij niet alle feiten kent," aldus Bloos.

Bloos ontkent dat het Openbaar Ministerie zou willen dat burgers roerloos toekijken bij het plegen van strafbare feiten. "Maar wij zijn er ook voor om de normen en waarden aan de andere kant te handhaven. In dit geval was het geweld helemaal niet meer nodig om de overvaller te overmeesteren", aldus Bloos.

De verdachte staat op 14 november terecht wegens diefstal gevolgd door bedreiging met geweld.