Broer Okan O. vast in zaak freefighter

Eén van de twee arrestanten die gisteren in Alkmaar is aangehouden in de zaak van de vermoorde freefighter Guus, is de oudste broer van Okan O. Een speciaal arrestatieteam lichtte Ozkan O. omstreeks zes uur in de morgen van zijn bed in zijn woning aan de Coornhertkade in Alkmaar.

Okan O. is de beruchte (overleden) Alkmaarse crimineel die verdacht wordt van de moord op Marion van Buuren. In die zaak zit inmiddels ook zijn jongere broer Özgür O. sinds medio september vast.

Naast Ozkan O. is door de politie nog een tweede verdachte van Turkse afkomst aangehouden voor de liquidatie op de 20-jarige freefighter Cifi Hussein. Het is niet bekend om wie het gaat.

Wel is inmiddels bekend geworden dat de geliquideerde freefighter, zelf ook van Turkse komaf, zich in de maanden voor zijn dood niet erg populair heeft gemaakt in het criminele milieu van Alkmaar. Zo zou hij betrokken zijn geweest bij diverse ripdeals en bemoeienis hebben gehad met cocaïne handel.

De twee mannen die gisteren zijn aangehouden worden door justitie als de hoofdverdachten gezien voor de liquidatie. Het openbaar ministerie in Alkmaar sluit meer arrestaties overigens niet uit.