Helmond roept wiettelers op om te stoppen

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Inwoners van de gemeente Helmond die illegale hennnepkwekerijtjes in hun woning hebben kunnen de plantjes, lampen, afzuigers en andere benodigde attributen volgende maand straffeloos inleveren. Op 9 en 16 november huurt de gemeente een gespecialiseerd bedrijf in. De onderneming plaats daarvoor op twee plaatsen containers. De politie blijft op beide dagen uit de buurt.

In Helmond wordt op zeer grote schaal, in voornamelijk huurhuizen, hennep gekweekt, en de gemeente en de politie hopen op deze manier daar een einde te maken. Het kweken van cannabis levert de nodige overlast en schade op. In de huizen ontstaan problemen door vocht en schimmel. Ook tappen veel telers vaak illegaal stroom af, en bovendien is het brandgevaar groot.

De politie in Helmond heeft dit jaar de strijd aangebonden met de illegale kweek; dit jaar rolde ze al ongeveer 50 kwekerijen op. Voorafgaand en tijdens de vrijwillige inleveringsactie stopt de politie met de actieve opsporing van kwekerijen. Komt de politie echter toevallig kwekerijen tegen, dan wordt volgens de bestaande richtlijnen proces-verbaal opgemaakt. Na de inleveringsactie zet de politie haar strijd weer voort.

Volgens woningbouwverenigingen richtten de illegale kwekerijen jaarlijks voor tonnen schade aan in de huurhuizen. Sinds dit jaar kunnen huurders die gepakt worden ook hun huis worden uitgezet.


Helmonders hebben 2 weken de tijd om dit straffeloos in te leveren