Internetbankieren onveilig

Briefcase had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als we de commercial van de Rabobank mogen geloven dan is geld overmaken via internet geen enkel probleem. Maar erg verstandig is het niet volgens Michiel Snoep van beveiligingsbedrijf Wildher.

Maandagavond liet Snoep in het programma Netwerk zie hoe persoonlijke bankgegevens in bijvoorbeeld een internetcafť eenvoudig te onderscheppen zijn. Een zogenoemde bug in de Internet Explorer van Microsoft zorgt ervoor dat het beveiligingscertificaat niet naar behoren functioneert.
Hierdoor verloopt de uitwisseling van gegevens tussen bank en pc niet veilig. Deze fout werd in augustus al ontdekt maar tot nu toe heeft Microsoft nog geen reparatiesoftware (patch) in omloop gebracht. Wildher adviseert de internetters om gebruik te maken bijvoorbeeld Netscape in plaats van Internet Explorer. Deze heeft de problemen qua veiligheid op het web reeds eerder verholpen.

Een medewerker van beveiligingsbureau OBIT bevestigt de problemen. "Het is het zoveelste gat in Internet Explorer. Ik snap niet waarom mensen Łberhaupt nog Explorer gebruiken."