Pleegzoon scherpschutter doodde FBI medewerkster

De zeventienjarige pleegzoon van de vorige week in Maryland gearresteerde sluipschutter heeft vrijwel zeker een van de moorden gepleegd in de reeks aanslagen die Washington en omgeving wekenlang in hun greep hebben gehouden.

Enkele functionarissen van de regering zeggen daar bewijs voor te hebben gevonden.

Donderdag werd de zeventienjarige John Lee Malvo samen met de 41-jarige John Allen Muhammad aangehouden. De politie wist de twee na een tip van een automobilist te pakken toen zij in hun auto lagen te slapen op een parkeerplaats bij de snelweg van Baltimore naar Pennsylvania. In elk geval is Muhammad aangeklaagd voor verboden wapenbezit. Dat is bewust gedaan zodat men hem kan opsluiten tot het onderzoek naar de aanslagen rond is. De aanklacht tegen de jongen is niet bekend. Er loopt tegen de twee een verdenking dat ze zeker dertien aanslagen hebben gepleegd, die tien mensen het leven hebben gekost. Drie anderen liggen met ernstige verwondingen in ziekenhuizen.

Openbaar aanklager Robert Horan van Fairfax County zei tegen een Amerikaanse krant dat zijn medewerkers ervan overtuigd zijn dat de pleegzoon degene is die op 14 oktober de 47-jarige FBI-medewerker Linda Franklin heeft doodgeschoten. Franklin werd door een enkel schot in het hoofd geveld toen zij samen met haar man boodschappen aan het inladen was in de parkeergarage van een warenhuis in Falls Church.