Al 6 Nederlandse doden door storm [update]

Erikbobo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De storm die ons land op dit moment teisterst, heeft nu al aan twee Nederlanders het leven gekost. In Enschede overleed een man nadat hij door een vallende boom werd geraakt.

In Bocholt, in Duitsland, werd de auto van een Nederlands gezin getroffen. Één inzittende, een vrouw, kwam daarbij om. Een man en kind raakten daarbij zwaargewond.

Verder is het dak van het Centraal Station van Amsterdam bezweken. Het station is ontruimd door de ME en de omgeving is afgezet. De politie in Amsterdam raadt mensen aan om binnen te blijven. Hulpdiensten worden overspoeld door meldingen en de gemeente heeft speciale "vliegende brigades" ingezet om te helpen met de overlastbestrijding. Deze teams worden normaal alleen ingezet bij grote evenementen of ongeregeldheden.

Om 15.45 uur heeft de NS bovendien besloten het treinverkeer voor onbepaalde tijd stil te leggen. Het sluiten van Amsterdam CS en de vele vertragingen door bomen en takken op de rails gaven de aanleiding hiertoe.

Update:

De NS heeft zojuist via de media bekend gemaakt dat het treinverkeer vanaf 20.00 uur vanavond geheel zal worden gestaakt. Dit zal in ieder geval zo blijven tot na middernacht.

Update 19.45 uur:

Het aantal slachtoffers als gevolg van de storm is nu gestegen tot zes. De mannelijke inzittende van de auto die in Bocholt getroffen werd door een boom, is overleden. In Hilversum overleed een 77-jarige man, die tegen een hek geblazen werd. In Scheveningen waaide een onbekende in het water van de haven en in Vlissingen waaide een er een onbekende de Westerschelde in. Aangezien de storm het reddingswerk ernstig bemoeilijkt, moet voor hun leven worden gevreesd. In het hele land wordt melding gemaakt over gewonden die vallen doordat mensen door takken en ander rondvliegend materiaal.