Ex-imam Haselhoef wil de politiek in

OneSoul, PPL, zolena en TheHolyOne hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ex-imam Abdullah Haselhoef wil de politiek in. Daartoe heeft hij een eigen partij laten inschrijven bij de Kiesraad: Gemeenschaps Partij.

De Gemeenschaps Partij moet de stem van de allochtonen laten horen, zonder een partij voor alleen allochtonen te zijn. Het is nog niet zeker dat Haselhoef daadwerkelijk meedoet aan de verkiezingen op 22 januari met deze partij. Hij is ook in gesprek met andere politieke partijen over een verkiesbare plaats op een lijst.

10 nieuwe partijen

Naast de partij van Haselhoef heeft ex-LPF-minister Heinsbroek de partij Lijst Nieuwe Politiek (LNP) ingeschreven. Ook Kamerlid Winny De Jong begint een eigen partij: De Conservatieven.nl

Een andere nieuweling is Nieuw Nederland, opgericht door Jan Nagel. Andere namen: de Nieuwe Communistische Partij, Nederland-United, Vrouw-Man Interactie Partij, Links Alternatief, de Nieuwe Nationale Partij en Nieuwe Toekomst Partij.

De registratie van de partijen betekent overigens niet dat alle partijen mee zullen doen aan de verkiezingen. Dat blijkt pas op 10 december, als de kieslijsten moeten zijn ingediend.