LPF ziet initiatief Heinsbroek als 'verraad'

zolena had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fractievoorzitter Herben en vice-fractievoorzitter Van As van de LPF hebben geen goed woord over voor het initiatief van Heinsbroek om een eigen partij op te richten. ''Het gaat hem om de promotie van het ''product Heinsbroek'' en niet om de nieuwe politiek'', aldus Herben. Van As spreekt zelfs van "verraad". "Heinsbroek zit al weken op ramkoers. Hij heeft het kabinet opgeblazen omdat hij een eigen partij wilde beginnen", meent Van As.

Van As wijst erop dat Heinsbroek als minister van de LPF de ideeën van Pim Fortuyn had moeten uitvoeren, ''daar hebben we hem in eerste instantie om gevraagd''. Het feit dat Heinsbroek nu zegt dat zijn nieuwe partij nauw aansluit bij de ideeën van Fortuyn ziet Van As dan ook als ''verraad'': ''Bij de LPF is hij voortdurend met andere dingen bezig geweest".

Demissionair minister Nawijn, beoogd LPF-lijsttrekker, wil weinig woorden besteden aan Heinsbroeks initiatief. "Het is goed voor de democratie dat er meerdere partijen meedoen aan de verkiezingen", laat hij via een woordvoerder weten.

LPF-Kamerlid Schonewille heeft inmiddels laten weten zich aan te willen sluiten bij Heinsbroek. Hij gaat er vanuit dat hij het enige LPF-fractielid is dat de overstap maakt.