LPF vraagt Koningin om lijmpoging Kabinet

De zeven bewindslieden van de LPF - De Boer, Hessing, van Leeuwen, van Eijck, Odink, Phoa en Nawijn - hebben koningin Beatrix per brief gevraagd een lijmpoging te doen om het kabinet-Balkenende alsnog te redden. Minister Nawijn hoopt uit 'het landsbelang' dat er wordt geluisterd naar 'wat de kiezer op 15 mei heeft uitgesproken'.

Om het extra aantrekkelijk te maken mogen de twee weggevallen LPF-ministersposten zelfs naar CDA en VVD gaan, vinden de bewindslieden van de LPF.

Nawijn zei vrijdag al een lijmpoging te willen, maar dat bleek bij CDA en VVD voor dovemansoren bestemd. Daarom wendt de LPF zich nu tot de koningin.

In het politieke praatprogramma Buitenhof zei Nawijn: ''Wat is er op tegen dit kabinet voort te laten regeren?. De hele LPF, de bewindslieden, de partij en de fractieleden, geeft zijn volledige steun om door te gaan met het uitvoeren van het strategisch akkoord van het kabinet Balkenende. Binnen twee a drie dagen kan er een kabinet zitten zoals de kiezers op 15 mei hebben gewild.''